Recept
« Terug naar recepten
Lamsbout met linzen
PT75M
Lamsbout met linzen
Een heerlijk lamsbout met linzen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
nina
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsbout met linzen te bereiden
Kruid de lamsbout met zout en versgemalen peper.
Verhit olijfolie en boter in een stoofpot (type Le Creuset Doufeu) en bak hierin de lamsbout aan alle kanten bruin. Haal uit de pot en hou warm.
Schil de wortel en snijs in heel kleine blokjes.
Snipper de sjalotjes en knoflook fijn.
Stoof de sjalotjes, knoflook en wortel 5 minuten in het braadvocht van de lamsbout. Blus met de wijn.
Voeg de linzen met de bouillon, laurierblaadjes en salie in de pan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 10 minuten sudderen. Draai het vuur lager en voeg de lamsbout en vijgen toe. Plaats het deksel erop en vul die met ijsblokjes. Door de condensatiedruppels die zich vormen aan de binnenzijde van het deksel blijft het vlees sappig en mals. Laat dan afgedekt 40 tot 50 minuten zachtjes sudderen. De linzen moeten net gaar zijn.
Haal het vlees uit de pot en laat enkele minuten rusten.
Meng de versnipperde peterselie en de azijn onder de linzen. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Verhit olijfolie en boter in een stoofpot (type Le Creuset Doufeu) en bak hierin de lamsbout aan alle kanten bruin. Haal uit de pot en hou warm.
Schil de wortel en snijs in heel kleine blokjes.
Snipper de sjalotjes en knoflook fijn.
Stoof de sjalotjes, knoflook en wortel 5 minuten in het braadvocht van de lamsbout. Blus met de wijn.
Voeg de linzen met de bouillon, laurierblaadjes en salie in de pan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 10 minuten sudderen. Draai het vuur lager en voeg de lamsbout en vijgen toe. Plaats het deksel erop en vul die met ijsblokjes. Door de condensatiedruppels die zich vormen aan de binnenzijde van het deksel blijft het vlees sappig en mals. Laat dan afgedekt 40 tot 50 minuten zachtjes sudderen. De linzen moeten net gaar zijn.
Haal het vlees uit de pot en laat enkele minuten rusten.
Meng de versnipperde peterselie en de azijn onder de linzen. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.