Recept
« Terug naar recepten
Lamsfilet met leffe bruin
PT15M
Lamsfilet met leffe bruin
Een heerlijk lamsfilet met leffe bruin recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsfilet met leffe bruin te bereiden
Lamsfilet inwrijven met lookpasta,kruiden met grof gemalen peper en cajunkruiden.
Wortelen en champignons in schijven snijden.
Ajuin in ringen snijden en halveren.
Groenten even hevig aanbakken met olijolie en blussen met een halve fles leffe bruin.
Even laten sudderen tot groenten beetgaar zijn.
Bakboter in de pan zeer warm laten worden en het vlees aan beide kanten goed aanbakken +/- 5min aan iedere kant(hangt van dikte van vlees af).Moet rozé zijn.
Groenten in vuurvaste schotel ,het vocht binden met een beetje maizena voor donkere sausen.
Vlees in gelijke stukken snijden en op groenten leggen vervolgens de saus er over.En de gemalen kaas .
Even laten grillen tot een bruin korstje.Serveer op bord met een slaatje en aardappelen naar keuze.
Wortelen en champignons in schijven snijden.
Ajuin in ringen snijden en halveren.
Groenten even hevig aanbakken met olijolie en blussen met een halve fles leffe bruin.
Even laten sudderen tot groenten beetgaar zijn.
Bakboter in de pan zeer warm laten worden en het vlees aan beide kanten goed aanbakken +/- 5min aan iedere kant(hangt van dikte van vlees af).Moet rozé zijn.
Groenten in vuurvaste schotel ,het vocht binden met een beetje maizena voor donkere sausen.
Vlees in gelijke stukken snijden en op groenten leggen vervolgens de saus er over.En de gemalen kaas .
Even laten grillen tot een bruin korstje.Serveer op bord met een slaatje en aardappelen naar keuze.
Marleen Vogelaere zegt:
Dank U