Recept
« Terug naar recepten
Lamsgehaktballetjes in yoghurtsaus
PT70M
Lamsgehaktballetjes in yoghurtsaus
Een heerlijk lamsgehaktballetjes in yoghurtsaus recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsgehaktballetjes in yoghurtsaus te bereiden
Pel en snipper de ui.Doe de helft van de ui,het gehakt,de koriander,1/2 el.mint,1/2 tl.peper en een 1/2 tl.zout in een kom.Pel het teentje knoflook en pers het erboven in uit.Meng alles goed door elkaar en draai er 16 balletjes van.Leg ze op een bord en laat ze 30 min.in de koelkast staan.Schil de komkommer en snijd ze in de lengte doormidden.Schep met een lepel de zaadlijst eruit en snijd de komkommer in kleine stukjes.Roer de bloem en de yogurt door elkaar.Verhit de boter in een ruime koekepan en bak hierin de gehaktballetjes in 10 min.goudbruin.Laat ze uitlekken op keukenpapier.Doe rest van de ui en de komkommerstukjes in de koekpan en bak dit 5 min.Voeg 1/2 dl.heet water toe en roer alle aanbaksels los.Roer scheutje voor scheutje het yoghurtpapje erdoor.Laat de saus niet meer koken.Breng de saus op smaak met peper en zout.Leg de balletjes in de saus en verwarm alles op een laag vuur nog 3 min.Strooi de rest van de mint erover.