KookJij

Lamskarbonaadjes Farci met Gratin van Flageolets

Mijn vrouw zit met een aantal dames in een "museu"mclubje".Behalve de gezamenlijke uitjes naar de diverse musea wisselen zij ook regelmatig recepten uit en dit is erd an zo eentje.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Museumclub van E.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamskarbonaadjes Farci met Gratin van Flageolets te bereiden

*De karbonaadjes flink peperen en niet zouten (spek is zout!)
*Karbonaadjes dichtschroeien in 2 eetlepels maiskiemolie aan alle kanten en even apart leggen.
*Bak de mix van sjalot en paddestoelen (=duxelles) in 2 eetlepels maiskiemolie tot de paddestoelen geen vocht meer afgeven
*Doe nu alles voor de farce in een blender (dus paddestoelen-mengsel,kip,ham,room en eiwit) en maak er een gladde en homogene pasta van.
*Houd 2 eetlepels apart en smeer de rest aan één zijde van de karbonaadjes en vouw om elk karbonaadje zoveel strips ham dat de farce blijft zitten.
*De oven staat aan op 220 graden,leg op elk karbonaadje een klontje boter en de karbonaadjes mogen 5 minuten aan de ene kant en 3 minuten aan de andere kant braden.
*Voor de gratin verhitten we wat olie in een pan en fruiten de uien,
knoflook,wortel en selderijstengel (=mirepoix) zacht en brengen die dan op smaak met peper en wat zout en de lombokringetjes.
*We doen de mirepoix (we houden een lepeltje achter voor de saus) in een ovenschotel en mengen die dan met de uitgelekte
bonen en de crême fraiche.
*In een andere kom mengen we de geraspte kaas en "panko" (=
broodkruim uit de Japanse Toko)en de gesmolten boter.
*Dit mengsel verdelen we over de bonen en dat bakken we in een oven die op 200 graden Celsius staat gedurende 20 minuten,zodat we een mooie goud-bruine korst krijgen.
*Voor de saus mengen we de restjes vlees,mirepoix,farce,
kippenfond en vermouth en koken dit in tot het wat stroperig wordt.
Daarna af monteren met koude boter.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:Een punt flageolet-gratin op de voorverwarmde borden leggen,schuin daartegen op de karbonaadjes farci en dan bedruppelen met wat saus.
We drinken hierbij een mooie rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Beste Eva,Wat is duur?Wat heb je er voor over?
Het prijzige gedeelte is de boodschappenlijst bij de slager.Coteletjes ± 2euro per stuk,ham2,50 euro per 100 gram,ontbijtspek 1,25 per 100 gram,paddestoelen 2.75 voor een doosje.De rest hebben wij op voorraad en wordt ingekocht als er een deal gemaakt kan worden.Al met al valt het dus mee,gezien het feit dat je 8 mensen aan het eten zet.Bij ons is meestal de wijn het duurst.
Jan A.
Eva

Eva zegt:
Wauw.. dat klinkt als een geweldig recept!!
Ik zou het graag willen proberen, maar ik heb het idee dat het nogal prijzig is om deze fijnproeverij in elkaar te draaien... kun je mij een indicatie van de kosten geven? (afgezien van de producten die je over t algemeen wel in voorraad hebt)

"Mirepoix" heb ik altijd in de vriezer.. (wist niet dat het zo heet!) Als ik een bos selderij en een bak wortelen koop, is dat altijd teveel voor 1 gerecht. Wat ik overheb snij ik allemaal fijn en verdeel ik in diepvrieszakjes voor de volgende x dat ik kook :)

Oh en dat Japanse broodkruim-spul, heet Panko, niet Parko :)