Recept
« Terug naar recepten
Lamskoteletjes met amandelsaus
PT45M
Lamskoteletjes met amandelsaus
Een heerlijk lamskoteletjes met amandelsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamskoteletjes met amandelsaus te bereiden
Lekker met gestoofde courgette en witte wilde rijst.
Verwarm de grill gedurende 7 minuten voor. Pers de citroenen uit. Maal de amandelen in de keukenmachine of in de rauwkostmolen heel fijn. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Meng (al kloppend of in de keukenmachine) de helft van het citroensap, tweederde van de olijfolie en de Bulgaarse yoghurt erdoor. Blijf kloppen tot een gladde saus ontstaat.
Roer de rest van de olie met wat citroensap, de rozemarijn en de peper tot een sausje. Wrijf de koteletjes met dit sausje in ( bewaar nog een beetje) en leg ze op een grillrooster. Schuif het rooster met de koteletjes circa 10 centimeter onder het voorverwarmde grillelement en grilleer ze in circa 8 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Rooster intussen de geschaafde amandelen in een droge koekenpan. Bestrijk de koteletjes halverwege nog eens met het sausje. Leg de koteletjes op warme borden en schep de saus erover en ernaast. Strooi de geschaafde amandelen erover.
Verwarm de grill gedurende 7 minuten voor. Pers de citroenen uit. Maal de amandelen in de keukenmachine of in de rauwkostmolen heel fijn. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Meng (al kloppend of in de keukenmachine) de helft van het citroensap, tweederde van de olijfolie en de Bulgaarse yoghurt erdoor. Blijf kloppen tot een gladde saus ontstaat.
Roer de rest van de olie met wat citroensap, de rozemarijn en de peper tot een sausje. Wrijf de koteletjes met dit sausje in ( bewaar nog een beetje) en leg ze op een grillrooster. Schuif het rooster met de koteletjes circa 10 centimeter onder het voorverwarmde grillelement en grilleer ze in circa 8 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Rooster intussen de geschaafde amandelen in een droge koekenpan. Bestrijk de koteletjes halverwege nog eens met het sausje. Leg de koteletjes op warme borden en schep de saus erover en ernaast. Strooi de geschaafde amandelen erover.