KookJij

Lamskoteletjes met amandelsaus

Een heerlijk lamskoteletjes met amandelsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamskoteletjes met amandelsaus te bereiden

Lekker met gestoofde courgette en witte wilde rijst.
Verwarm de grill gedurende 7 minuten voor. Pers de citroenen uit. Maal de amandelen in de keukenmachine of in de rauwkostmolen heel fijn. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Meng (al kloppend of in de keukenmachine) de helft van het citroensap, tweederde van de olijfolie en de Bulgaarse yoghurt erdoor. Blijf kloppen tot een gladde saus ontstaat.
Roer de rest van de olie met wat citroensap, de rozemarijn en de peper tot een sausje. Wrijf de koteletjes met dit sausje in ( bewaar nog een beetje) en leg ze op een grillrooster. Schuif het rooster met de koteletjes circa 10 centimeter onder het voorverwarmde grillelement en grilleer ze in circa 8 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Rooster intussen de geschaafde amandelen in een droge koekenpan. Bestrijk de koteletjes halverwege nog eens met het sausje. Leg de koteletjes op warme borden en schep de saus erover en ernaast. Strooi de geschaafde amandelen erover.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst