Recept
« Terug naar recepten
Lamskoteletjes met bitterzoete tomatensaus
PT30M
Lamskoteletjes met bitterzoete tomatensaus
Een heerlijk lamskoteletjes met bitterzoete tomatensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamskoteletjes met bitterzoete tomatensaus te bereiden
Snijd de uien en de schoongemaakte paprika in grove stukken. Snijd de tomaten in 8 partjes en snijd het pepertje zonder de zaadlijsten en de zaadjes in stukken.
Bereiden:
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Laat de ui fruiten tot hij begint te kleuren. Voeg de paprika, tomaten, de Spaanse peper en de tijm toe en laat met het deksel op de pan circa 20 minuten zachtjes stoven. Voeg zo nodig tussentijds een scheutje heet water toe. Roer de marmelade, de aseto balsamico en de kappertjes door de saus en breng het op smaak met wat zout. Pureer de saus desgewenst niet te glad in de keukenmachine. Bak de koteletten in de hete braadboter aan beide kanten bruin. Schep er de saus over. Lekker met rijst of Rummo pasta en bijvoorbeeld sperzieboontjes of broccoli.
Bereiden:
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Laat de ui fruiten tot hij begint te kleuren. Voeg de paprika, tomaten, de Spaanse peper en de tijm toe en laat met het deksel op de pan circa 20 minuten zachtjes stoven. Voeg zo nodig tussentijds een scheutje heet water toe. Roer de marmelade, de aseto balsamico en de kappertjes door de saus en breng het op smaak met wat zout. Pureer de saus desgewenst niet te glad in de keukenmachine. Bak de koteletten in de hete braadboter aan beide kanten bruin. Schep er de saus over. Lekker met rijst of Rummo pasta en bijvoorbeeld sperzieboontjes of broccoli.