Recept
« Terug naar recepten
Lamskoteletjes met honing - tijmsaus
PT15M
Lamskoteletjes met honing - tijmsaus
Heerlijke , malse lamskoteletjes met een verrukkelijk sausje. Ze zijn aardig aan de prijs en je moet er ook nog eens speciaal voor op pad naar de slager. Met 600 gram 12 stuks, waarbij ook bot zit , heeft ieder 100 gram aan vlees.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamskoteletjes met honing - tijmsaus te bereiden
- Maak eerst de saus.
- Voeg 10 gram roomboter en 10 gram honing toe aan een steelpan en verwarm op hoog vuur totdat de boter en honing lichtbruin karameliseren.
- Voeg dan de azijn en de droge witte wijn toe.
- Laat dit in enkele minuten tot de helft inkoken.
- Voeg vervolgens de fond en de takjes tijm toe. Roer even goed door en laat dit inkoken totdat je ongeveer eenderde over hebt.
- Zet het vuur uit , vis de tijm eruit en roer de resterende roomboter door de saus.
- Houd de saus warm, maar laat niet meer koken.
- Verwarm een koekenpan goed heet met boter of olijfolie. Bestrooi de lamskoteletjes met peper en zout en bak ze 2 minuten per kant, zodat ze nog licht rosé zijn. Drie minuten per kant kan ook.
- Serveer de lamskoteletjes met de honing - tijmsaus en geniet.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Dit recept is beschreven voor 4 personen. Ik maakte het voor ons tweetjes op een zondag met ovenfrietjes en een groene salade. Heerlijk met een restje van de saus over de patatjes.