Dien de lamskarbonaadjes op met de gevulde tomaten en geef er een frisse tzatziki bij bv.
Doe nog een scheutje ladelomono over de tomaten
NOOT: Ladolemono kan heel goed gegeven worden bij gegrillde vis, gegrilld vlees, salades, enz.
Recept
« Terug naar recepten
Lamskoteletten, Gevulde Tomaat en Ladolemono
PT100M
Lamskoteletten, Gevulde Tomaat en Ladolemono
Een heerlijk lamskoteletten, gevulde tomaat en ladolemono recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Jan A (naar een recept van Griekse familie)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamskoteletten, Gevulde Tomaat en Ladolemono te bereiden
SAUS:
1).Doe alle bestanddelen in de blender en draai tot een homogene saus ontstaan is. Breng deze op smaak
KARBONAADJES:
2).Smeer de karbonaadjes goed in met olie, peper en zout en laat 30 minuten intrekken. Herhaal zo nodig.
3).Grill in een grillpan elke kant 3 à 4 minuten, zet de karbonaadjes warm weg (40 - 50°C) en besprenkel met ladelomonosaus.
GEVULDE TOMATEN:
4).Doe 4 eetlepels olie in een grote anti-aanbak-pan op middelhoog vuur en bak daarin de uien mooi goudbruin en doe er dan de knoflook bij en laat dit even doorfruiten.
5).Doe er dan de tomatenpulp bij met de ongekookte rijst en laat dit 5 minuten pruttelen.
6).Dan er bij het lamsgehakt, de peterselie, de dille, nootjes, bouillonblokje en andere kruiden en weer 5 minuten laten pruttelen.
7).Nu mogen de tomaten worden gevuld met de gebakken massa en vervolgens worden bestrooid met de geraspte kaas. Tenslotte gaan de kapjes er weer op.
8).De tomaten gaan in een ovenschotel, waarin een glas wijn werd gegoten en het geheel wordt bedekt met een stuk alu-folie en dan gaat de schaal de oven in voor 60 minuten.
9).De alu-folie wordt verwijderd en de tomaten gaan nog eens op 160°C de oven in voor 10 minuten.
1).Doe alle bestanddelen in de blender en draai tot een homogene saus ontstaan is. Breng deze op smaak
KARBONAADJES:
2).Smeer de karbonaadjes goed in met olie, peper en zout en laat 30 minuten intrekken. Herhaal zo nodig.
3).Grill in een grillpan elke kant 3 à 4 minuten, zet de karbonaadjes warm weg (40 - 50°C) en besprenkel met ladelomonosaus.
GEVULDE TOMATEN:
4).Doe 4 eetlepels olie in een grote anti-aanbak-pan op middelhoog vuur en bak daarin de uien mooi goudbruin en doe er dan de knoflook bij en laat dit even doorfruiten.
5).Doe er dan de tomatenpulp bij met de ongekookte rijst en laat dit 5 minuten pruttelen.
6).Dan er bij het lamsgehakt, de peterselie, de dille, nootjes, bouillonblokje en andere kruiden en weer 5 minuten laten pruttelen.
7).Nu mogen de tomaten worden gevuld met de gebakken massa en vervolgens worden bestrooid met de geraspte kaas. Tenslotte gaan de kapjes er weer op.
8).De tomaten gaan in een ovenschotel, waarin een glas wijn werd gegoten en het geheel wordt bedekt met een stuk alu-folie en dan gaat de schaal de oven in voor 60 minuten.
9).De alu-folie wordt verwijderd en de tomaten gaan nog eens op 160°C de oven in voor 10 minuten.
dymphy zegt: