Recept
« Terug naar recepten
Lamspotje
PT25M
Lamspotje
Een heerlijk lamspotje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamspotje te bereiden
1. Blancheer de bloemkool en de broccoli 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en goed uitlekken.
2. Braad de blokjes lamsvlees kort op een hevig vuur rondom aan. Kruid ze met peper en zout.
3. Voeg er de knoflook, de lente-uitjes en alle groenten aan toe. Roerbak een paar minuten.
4. Doe er de bouillon bij. Laat 5 minuten zacht koken. Kruid met peper en zout en een beetje tijm.
5. Doe er de koude boter in vlokjes bij en schep om tot die gesmolten zijn.
6. Lekker met gekookte rijst.
2. Braad de blokjes lamsvlees kort op een hevig vuur rondom aan. Kruid ze met peper en zout.
3. Voeg er de knoflook, de lente-uitjes en alle groenten aan toe. Roerbak een paar minuten.
4. Doe er de bouillon bij. Laat 5 minuten zacht koken. Kruid met peper en zout en een beetje tijm.
5. Doe er de koude boter in vlokjes bij en schep om tot die gesmolten zijn.
6. Lekker met gekookte rijst.