Recept
« Terug naar recepten
Lamssaté met paprika
PT30M
Lamssaté met paprika
Een heerlijk lamssaté met paprika recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamssaté met paprika te bereiden
1. Snij de paprika's in repen. Roerbak 2 minuten in 1 eetlepel olijfolie. Schenk er de bouillon en de room bij, en breng aan de kook. Voeg de sojasaus toe en laat 5 à 7 minuten op een zacht vuur sudderen, tot de paprika's beetgaar zijn.
2. Snij de lamsfilet in fijne reepjes. Rol ze op en steek ze op houten prikkers. Kruid ze met peper en zout. Rooster de sateetjes 2 à 5 minuten aan elke kant (naargelang u rosé of doorbakken lamsvlees wenst.)
3. Leg de sateetjes bij de paprikasaus. Werk af met rucola en bestrooi het vlees met sesamzaadjes. Serveer goed heet. Lekker met rijst.
2. Snij de lamsfilet in fijne reepjes. Rol ze op en steek ze op houten prikkers. Kruid ze met peper en zout. Rooster de sateetjes 2 à 5 minuten aan elke kant (naargelang u rosé of doorbakken lamsvlees wenst.)
3. Leg de sateetjes bij de paprikasaus. Werk af met rucola en bestrooi het vlees met sesamzaadjes. Serveer goed heet. Lekker met rijst.