Recept
« Terug naar recepten
Lamsschenkel in rode wijn en kippenbouillon
PT300M
Lamsschenkel in rode wijn en kippenbouillon
Een heerlijk lamsschenkel in rode wijn en kippenbouillon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsschenkel in rode wijn en kippenbouillon te bereiden
1).Braad de schenkels aan alle kanten bruin in 2 eetlepels olijfolie en zet het vlees te rusten.
2).Doe nog wat olie in de pan en laat de ui, knoflook, wortel en selderij zacht worden in ongeveer 20 minuten.
Dan de tomaten er bij + concentraat en de kruiden met de wijn en de bouillon en aan de kook brengen.
3).Als de vloeistof kookt het vlees er in laten glijden, weer even aan de kook laten komen en in de oven zetten.
4).Haal het vlees eruit na 4 uur, zet apart en houd warm. De "saus" weer opkoken en ongeveer voor de helft laten indampen.
Gooi dit door een gewone keukenzeef en druk de vaste massa goed uit. Het vocht weer even opzetten om aan de kook laten komen en het vlees hier mee opdienen.
2).Doe nog wat olie in de pan en laat de ui, knoflook, wortel en selderij zacht worden in ongeveer 20 minuten.
Dan de tomaten er bij + concentraat en de kruiden met de wijn en de bouillon en aan de kook brengen.
3).Als de vloeistof kookt het vlees er in laten glijden, weer even aan de kook laten komen en in de oven zetten.
4).Haal het vlees eruit na 4 uur, zet apart en houd warm. De "saus" weer opkoken en ongeveer voor de helft laten indampen.
Gooi dit door een gewone keukenzeef en druk de vaste massa goed uit. Het vocht weer even opzetten om aan de kook laten komen en het vlees hier mee opdienen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP: Serveer met dunne tagliatelle en ratatouille en Parmezaan strooisel.
nellie zegt: