Recept
« Terug naar recepten
Lamsschenkel met Witte Bonen Puree en Knoflook
PT175M
Lamsschenkel met Witte Bonen Puree en Knoflook
Een heerlijk lamsschenkel met witte bonen puree en knoflook recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
175 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsschenkel met Witte Bonen Puree en Knoflook te bereiden
1).Verhit de olie in de grote pan met dikke bodem en bruineer + schroei dicht de lamsschenkels.
2).Doe vervolgens alle ingredienten met de lamsschenkels in de grote pan,zet die op het vuur en breng snel het vocht in de pan aan de kook.
3).Doe de deksel er op en zet de pan nu in de oven en laat de pan daar 2 uren in.
4).Wel elke 30 minuten de schenkels even draaien
5).Haal de pan uit de oven en vis alle ingredienten er uit en laat het vocht achter.
6).Het vocht mag voor de helft inkoken
7).Ondertussen de takjes thijm en rozemarijn weggoien.De bollen knoflook "leegknijpen"over het grecht en de laurierblaadjes verwijderen.
8).Na inkoken alle ingredienten weer terug in de pan en laten opwarmen.
9).Ondertussen zijn de gekookte witte bonen gepureerd en smeuig gemaakt met extra virgine olijfolie.
10).Breng alle componenten op smaak met peper en zout
2).Doe vervolgens alle ingredienten met de lamsschenkels in de grote pan,zet die op het vuur en breng snel het vocht in de pan aan de kook.
3).Doe de deksel er op en zet de pan nu in de oven en laat de pan daar 2 uren in.
4).Wel elke 30 minuten de schenkels even draaien
5).Haal de pan uit de oven en vis alle ingredienten er uit en laat het vocht achter.
6).Het vocht mag voor de helft inkoken
7).Ondertussen de takjes thijm en rozemarijn weggoien.De bollen knoflook "leegknijpen"over het grecht en de laurierblaadjes verwijderen.
8).Na inkoken alle ingredienten weer terug in de pan en laten opwarmen.
9).Ondertussen zijn de gekookte witte bonen gepureerd en smeuig gemaakt met extra virgine olijfolie.
10).Breng alle componenten op smaak met peper en zout
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Geef allen een schep witte bonen pureé en daarbij een schenkel en een portie van de groenten.Schep daar wat jus over.