Recept
« Terug naar recepten
Lamsschenkels in een Kruidige Wijnsaus
PT270M
Lamsschenkels in een Kruidige Wijnsaus
Ik heb wel eens gehoord, dat je de lekkerste vleesrecepten krijgt bij de producenten van vlees, de slagers dus. Slagers zijn immers mensen die van elk stukje vlees iets lekkers weten te maken.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
270 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Slagerij Bart Ridder, Oudekerk aan de Amstel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsschenkels in een Kruidige Wijnsaus te bereiden
- Zet de pan op met de rijstolie en de boter en laat heet worden.
- Bloem de schenkels goed in.
- Fruit de schenkels in het vet totdat ze een mooie kleur hebben gekregen en haal ze dan uit de pan en zet ze even apart. In het rest -vet in de pan de uien en de knoflook aan fruiten met de vanilla en de thijm.
- Voeg de prei toe en wortels en blijf veel roeren.
- Wanneer de wortel zacht beginnen te worden de wijn er bij doen en de jus de veau.
- Laat tegen de kook aan komen en voeg dan de ontbijtkoek toe en de speculaaskruiden.
- Kook even goed door tot de jus enigszins begint in te dikken.
- Leg de schenkels weer terug in de pan in de saus, doe het deksel op de pan en schuif het geheel in de voorverwarmde oven en laat die er 3 1/2 uur in staan (langer zo nodig).
- Geef er als groente een aubergine-ratatouille bij en dien het op met couscous of met witte rijst.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij een mooie rode wijn