Ik had deze varkenslapjes nog liggen en houd ook wel van draadjesvlees, dus is dit er een variant op.
De wijn hoort er misschien niet bij maar het werd toch een lekkere smaak.
De cayennepeper moet je een beetje op de gok doen maar zeker niet te weinig.
Recept
« Terug naar recepten
Varkensstoof met ui en spekjes
PT120M
Varkensstoof met ui en spekjes
Een heerlijk varkensstoof met ui en spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
jumbosupermarkten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensstoof met ui en spekjes te bereiden
Vlees inwrijven met zout.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem.
Als deze heet is een flinke scheut olie erbij en als dit bijna uitgebruist is, het vlees erin bruin bakken.
Het vlees uit de pan halen en in een schaal warm houden in de oven op 100˚C.
De ui en knoflook met de cayennepeper in de pan en fruiten, de spekjes erbij doen en lekker doorbakken.
Het vlees terug in de pan doen en de vleesbouillon met rode wijn erbij doen.
De pan op een sudderplaatje zetten en een paar uur laten stoven.
Als het vlees gaar is weer uit de pan en warm houden in oven.
De saus binden met bloem of maïzena en dan de slagroom erbij en nog even doorkoken.
Wat spekjes en ui uit de pan scheppen en over het vlees gieten.
De rest van de saus er apart bijgeven.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem.
Als deze heet is een flinke scheut olie erbij en als dit bijna uitgebruist is, het vlees erin bruin bakken.
Het vlees uit de pan halen en in een schaal warm houden in de oven op 100˚C.
De ui en knoflook met de cayennepeper in de pan en fruiten, de spekjes erbij doen en lekker doorbakken.
Het vlees terug in de pan doen en de vleesbouillon met rode wijn erbij doen.
De pan op een sudderplaatje zetten en een paar uur laten stoven.
Als het vlees gaar is weer uit de pan en warm houden in oven.
De saus binden met bloem of maïzena en dan de slagroom erbij en nog even doorkoken.
Wat spekjes en ui uit de pan scheppen en over het vlees gieten.
De rest van de saus er apart bijgeven.