Recept
« Terug naar recepten
Lamsschotel met pasta en tomaat
PT45M
Lamsschotel met pasta en tomaat
Een heerlijk lamsschotel met pasta en tomaat recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
njam
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsschotel met pasta en tomaat te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd het vlees in stukjes van 1,5 cm. Pel en snipper de uien en de knoflook. Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadbol en snijd de rest in stukjes.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de stukjes vlees, de ui, de knoflook en de fijngesneden paprika's gedurende 5 minuten.
- Voeg dan alle kruiden toe en roer de wijn en de gepelde tomaten met het sap erdoor. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen tot het vocht is ingekookt tot saus. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Kook intussen de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Giet de pasta af en roer door het vleesmengsel. Schep het mengsel in een lage ovenschaal.
- Klop de eieren met de room glad en roer er de kaas door. Schenk dit mengsel over de pastaschotel. Bak in het midden van de oven in 30 minuten bruin en gaar.
Erwin Elens zegt: