Recept
« Terug naar recepten
Lamsschouder Tajine met Abrikoosjes
PT100M
Lamsschouder Tajine met Abrikoosjes
Een heerlijk lamsschouder tajine met abrikoosjes recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Marokkaanse kennis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsschouder Tajine met Abrikoosjes te bereiden
*Verhit de rijstolie in de pan / wok / wajang en fruit daarin glazig de uien en knoflook.Doe er dan het vlees bij en braad dat bruin aan.Doe er dan de bouillon bij en laat met gesloten deksel op zeer laag vuur gaar sudderen in 60-75 minuten.
*Doe er dan de rest bij,behalve de gehakte koriander en laat nog eens een 15 - 20 minuten doorsudderen,maar pas wel op dat de pan niet droog komt te staan ,zodat alles aanbrandt.Op laag vuur,zo nu en dan doorroeren en verder sudderen met deksel er op.
*Doe er dan de rest bij,behalve de gehakte koriander en laat nog eens een 15 - 20 minuten doorsudderen,maar pas wel op dat de pan niet droog komt te staan ,zodat alles aanbrandt.Op laag vuur,zo nu en dan doorroeren en verder sudderen met deksel er op.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Strooi op het tajine vlees verse gehakte koriander en geef hierbij Couscous (Zie aldaar) en een frisse groene salade.