Recept
« Terug naar recepten
Lamsvlees met satésaus
PT45M
Lamsvlees met satésaus
Een heerlijk lamsvlees met satésaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
borrelhapjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsvlees met satésaus te bereiden
Snijd het lamsvlees in stukjes en leg deze in een schaal.Meng currypasta,kokosmelk,knoflook,chili en komijnpoeder in een kom.Schep dit mengsel goed door het vlees en laat het vlees dan,afgedekt,30 minuten marineren.Verhit voor de satésaus de olie in een wok en roerbak de ui hierin 5 minuten.Laat deze nog 5 minuten op laag vuur pruttelen.Doe de pindakaas,de tomatenpuree,het limoensap en het water bij de ui.Rijg het lamsvlees op houten prikkers en bewaar de marinade.Schuif de spiesen 8 minuten onder een hete grill.Draai ze één maal om.Doe de resterende marinade ook in de wok en laat het geheel 5 minuten pruttelen.Dien de spiesen op met de satésaus.