Vandaag heb ik deze schotel voor het eerst gemaakt en heb gekozen voor witte kool, voor de bite en om de groenten niet heel fijn te maken.
De aardappelpuree heb ik verrijkt met geraspte kaas en nootmuskaat.
Het resultaat was een zeer smakelijke, pikante ovenschotel.
Zeker voor herhaling vatbaar.
Recept
« Terug naar recepten
Langedijker koolschotel van Nella
PT150M
Langedijker koolschotel van Nella
Een heerlijk langedijker koolschotel van nella recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Recept AD/ Carin Leenders de Vries
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Langedijker koolschotel van Nella te bereiden
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar, pureer ze en roer er de warm gemaakte melk door met een klontje boter.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden C.
Bak het gehakt rul in de olie, voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
Snijd de kool heel fijn, de gewassen prei in ringen, de ui fijngehakt en de knoflook geraspt.
Haal het gehakt uit de pan, voeg nog een eetlepel olie toe en roerbak hier alle groenten al omscheppend in. Strooi de kerriepoeder er over en schep het geheel goed om.
Vet de ovenschaal in, leg eerst een laagje groenten in de schaal dan een laag gehakt en dan weer groenten, gehakt. Leg hier dan de in plakjes gesneden tomaten op en tenslotte de aardappelpuree.
Bestrooi het geheel met de kaas en laat de ovenschotel in ongeveer 30 minuten goudbruin gratineren.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden C.
Bak het gehakt rul in de olie, voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
Snijd de kool heel fijn, de gewassen prei in ringen, de ui fijngehakt en de knoflook geraspt.
Haal het gehakt uit de pan, voeg nog een eetlepel olie toe en roerbak hier alle groenten al omscheppend in. Strooi de kerriepoeder er over en schep het geheel goed om.
Vet de ovenschaal in, leg eerst een laagje groenten in de schaal dan een laag gehakt en dan weer groenten, gehakt. Leg hier dan de in plakjes gesneden tomaten op en tenslotte de aardappelpuree.
Bestrooi het geheel met de kaas en laat de ovenschotel in ongeveer 30 minuten goudbruin gratineren.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
Anna zegt:
Alvast een goed weekeinde!
Groetjes,
Anna.;);)
slaatje zegt:
Anna zegt: