Recept
« Terug naar recepten
Langoustinestaartjes in groene saus
PT45M
Langoustinestaartjes in groene saus
Een heerlijk langoustinestaartjes in groene saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Langoustinestaartjes in groene saus te bereiden
Verwijder pantser van de langoustinestaartjes.
Snijd de staartjes in de lengte doormidden, verwijder darmpjes, maar laat ze bij het staartstuk aan elkaar zitten.
Kook de erwten in de visfond gaar en pureer ze vervolgens in mixer/blender.
Wrijf de massa door zeef en laat samen met de room even opkoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Ontvel de tomaten, ontdoe ze van zaad en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Uitserveren:
Bedek bodem van voorverwarmd klein bord met een beetje saus en leg hierin 2 opengesneden langoustinestaartjes.
Leg tussen elk staartje reepje tomaat en garneer af met peterselietoefje.
Snijd de staartjes in de lengte doormidden, verwijder darmpjes, maar laat ze bij het staartstuk aan elkaar zitten.
Kook de erwten in de visfond gaar en pureer ze vervolgens in mixer/blender.
Wrijf de massa door zeef en laat samen met de room even opkoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Ontvel de tomaten, ontdoe ze van zaad en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Uitserveren:
Bedek bodem van voorverwarmd klein bord met een beetje saus en leg hierin 2 opengesneden langoustinestaartjes.
Leg tussen elk staartje reepje tomaat en garneer af met peterselietoefje.
Christiane Vancoillie zegt: