Recept
« Terug naar recepten
Lasagna gevuld met schaaldieren
PT40M
Lasagna gevuld met schaaldieren
Een heerlijk lasagna gevuld met schaaldieren recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagna gevuld met schaaldieren te bereiden
Kook de lasagna beetgaar in ruim kokend water en spoel ze koud. Laat ze op een doek uitlekken. Smelt de boter in een kookpan en laat hierin het sjalotje en de knoflook even smoren. Doe de zeevruchten erbij en laat deze op laag vuur ook meesmoren. Voeg nu de tomaat, bieslook, tijm en de room erbij en laat het geheel even doorkoken (niet te lang anders worden de schaaldieren taai). Breng het op smaak met peper en zout. Laat de schaaldieren in de saus afkoelen. Schep nu een eetlepel van de schaaldierenragout aan een uiteinde van een lasagneplak en rol de plak voorzichtig op. Leg de rolletjes in een beboterde vuurvaste ovenschaal. Roer de eidooier door de overige saus en giet de saus dan over de gevulde lasagnarolletjes. Bestrooi ze dan met paneermeel. Verhit het geheel in een voorverwarmde oven op 200°C. en laat dit in ca. 15 minuten goudbruin kleuren.
Yazoo zegt: