Recept
« Terug naar recepten
Lasagna (Iets minder bewerkelijk)
PT120M
Lasagna (Iets minder bewerkelijk)
Een heerlijk lasagna (iets minder bewerkelijk) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagna (Iets minder bewerkelijk) te bereiden
1).Gemalen rundvlees en varkensvlees goed door elkaar werken. Vervolgens de kruidenmix, paprikapoeder en de platte peterselie er heel goed doorroeren.
2).Zet een pan met dikke bodem op het vuur en verhit daarin de olie.
3).Fruit daarin aan de uien, knoflook en de fijngemaakte pancetta tot de uien beginnen te kleuren.
4).Nu mag de vleesmassa er bij en onder regelmatig roeren het vlees rullen en gaarfruiten tot het aardig gaat bruinen.
5).Nu gaat het blik tomaten er bij, de pasaata en de wijn.
6).Regelmatig roerend vlees-tomatenmassa laten inkoken tot een dikke brij. (Dan zal toch minstens 1/3 deel moeten verdwijnen op zijn minst).
7).Met deksel er op nog even laten doorpruttelen op een heel laag vuurtje.
8).Ondertussen een mix maken van de ricotta, de kazen, de eieren, de spinazie, peper en zout en de peterselie. Wellicht dat dit het best gedaan kan worden met een keukenblender.
9).Wanneer de lasagne vellen gegaard zijn, kunnen we de ovenschotel optuigen.
A).Doe 1/4 van de saus op de bodem van de ingevette ovenschaal en dek af met 4 lasagne vellen.
B).Bedek de vellen met achtereenvolgens met 1/3 van de overgebleven saus en 1/3 van het kaas spinazie-mengsel.
C).Herhaal dit net zo lang tot dat alle verschillende ingredienten opgebruikt zijn.
10).Dek de schaal af met aluminium folie en zet hem 50 minuten in de oven.
11).Haal schaal uit de oven.
a).Zet de oven op 150 graden Celsius
b).Verwijder de alufolie.
c).Bestrooi nog eens met 50 gram Parmezaan rasp extra.
12).Zet weer in de oven voor een kwartiertje onafgedekt.
Zet de oven dan uit, doe de ovendeur open en laat de schaal nog eens 15 minuten uitwasemen.
2).Zet een pan met dikke bodem op het vuur en verhit daarin de olie.
3).Fruit daarin aan de uien, knoflook en de fijngemaakte pancetta tot de uien beginnen te kleuren.
4).Nu mag de vleesmassa er bij en onder regelmatig roeren het vlees rullen en gaarfruiten tot het aardig gaat bruinen.
5).Nu gaat het blik tomaten er bij, de pasaata en de wijn.
6).Regelmatig roerend vlees-tomatenmassa laten inkoken tot een dikke brij. (Dan zal toch minstens 1/3 deel moeten verdwijnen op zijn minst).
7).Met deksel er op nog even laten doorpruttelen op een heel laag vuurtje.
8).Ondertussen een mix maken van de ricotta, de kazen, de eieren, de spinazie, peper en zout en de peterselie. Wellicht dat dit het best gedaan kan worden met een keukenblender.
9).Wanneer de lasagne vellen gegaard zijn, kunnen we de ovenschotel optuigen.
A).Doe 1/4 van de saus op de bodem van de ingevette ovenschaal en dek af met 4 lasagne vellen.
B).Bedek de vellen met achtereenvolgens met 1/3 van de overgebleven saus en 1/3 van het kaas spinazie-mengsel.
C).Herhaal dit net zo lang tot dat alle verschillende ingredienten opgebruikt zijn.
10).Dek de schaal af met aluminium folie en zet hem 50 minuten in de oven.
11).Haal schaal uit de oven.
a).Zet de oven op 150 graden Celsius
b).Verwijder de alufolie.
c).Bestrooi nog eens met 50 gram Parmezaan rasp extra.
12).Zet weer in de oven voor een kwartiertje onafgedekt.
Zet de oven dan uit, doe de ovendeur open en laat de schaal nog eens 15 minuten uitwasemen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Verdeel stukken lasagne over de borden en geef er een groene salade bij of een salade van tomaten in Italiaanse dressing (zie aldaar).
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Barbara Metz zegt:
Je had het beter"de lekkerste..."kunnen noemen,want zelfgedraaid gehakt is áltijd lekkerder,omdat je zelf varkens- en rundvlees kunt uitzoeken.Goed recept,sir !!:D
Yazoo zegt:
Wat een lijst aan ingrediënten! Veel te veel werk .....
Gewone lasagne is veel gemakkelijker !:(:(:(:(