De lasagne krijgt een Grieks tintje als de Parmezaanse kaas door verkruimelde feta wordt vervangen. Liever toch vlees erbij? Snijd ham of salami fijn en verdeel dat tegelijkertijd met de gezeefde tomaten over de groenten.
Serveer met groene salade.
Recept
« Terug naar recepten
Lasagne met aubergine en courgette
PT45M
Lasagne met aubergine en courgette
Een heerlijk lasagne met aubergine en courgette recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne met aubergine en courgette te bereiden
Snijd de aubergine in de lengterichting in lange plakken. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze enkele minuten staan. Pel intussen de sjalotjes en snipper ze heel fijn.
Verhit wat olijfolie en bak de groenteplakken beetje bij beetje lichtbruin (of bestrijk ze heel licht met olie en grilleer ze lichtbruin). Laat uitlekken op een paar velletjes papier van een keukenrol. Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een ovenschaal (inhoud circa 1,5 liter) in en bedek de bodem met lasagnevellen. Leg hier ongeveer 2/3 deel van de aubergine op. Verdeel hierover eenderde deel van de sjalotjes, gezeefde tomaten, kruiden en kaas. Dek af met lasagnevellen. Leg de courgette erop en schep er weer 1/3 deel van de sjalot, tomaat, kruiden en kaas op. Dek het af met de rest van de groenten en verdeel daarover de rest van de ingrediënten. Schenk de wijn eroverheen. Bak de lasagne ongeveer een half uur in een warme oven.
Verhit wat olijfolie en bak de groenteplakken beetje bij beetje lichtbruin (of bestrijk ze heel licht met olie en grilleer ze lichtbruin). Laat uitlekken op een paar velletjes papier van een keukenrol. Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een ovenschaal (inhoud circa 1,5 liter) in en bedek de bodem met lasagnevellen. Leg hier ongeveer 2/3 deel van de aubergine op. Verdeel hierover eenderde deel van de sjalotjes, gezeefde tomaten, kruiden en kaas. Dek af met lasagnevellen. Leg de courgette erop en schep er weer 1/3 deel van de sjalot, tomaat, kruiden en kaas op. Dek het af met de rest van de groenten en verdeel daarover de rest van de ingrediënten. Schenk de wijn eroverheen. Bak de lasagne ongeveer een half uur in een warme oven.