Recept
« Terug naar recepten
Lasagne met courgette en feta
PT30M
Lasagne met courgette en feta
Een heerlijk lasagne met courgette en feta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Lasagne met courgette en feta te bereiden
1. Spoel de courgette. Snij er in de lengte 8 brede repen af. Rasp de rest.
2. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Fruit de uisnippers glazig in olijfolie. Voeg er de knoflook, geraspte courgette en de oregano aan toe. Laat 5 minuten stoven. Laat een beetje afkoelen.
3. Verkruimel de feta en vermeng de kaas met de gestoofde groente en de balsamico. Kruid naar smlaak bij met peper en zout.
4. Breng de groentebouillon aan de kook. Blancheer de courgetterepen 2 minuten in de bouillon. Schep ze me een schuimspaan op keukenpapier en laat ze plat opdrogen.
5. Kook de lasagnevellen 8 minuten in dezelfde groentebouillon. Laat ze eveneens plat opdrogen op keukenpapier.
6. Schik de lasagnevellen, de courgetterepen en het fetamengsel in afwisselende lagen in een lichtjes ingevette ovenschaal. Begin met twee pastavellen, eindig met courgette. Lepel er een paar eetlepels warme groentebouillon bij. Zet vervolgens nog 5 minuten, afgedekt met aluminiumfolie, in de oven op 175°C. Serveer meteen
2. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Fruit de uisnippers glazig in olijfolie. Voeg er de knoflook, geraspte courgette en de oregano aan toe. Laat 5 minuten stoven. Laat een beetje afkoelen.
3. Verkruimel de feta en vermeng de kaas met de gestoofde groente en de balsamico. Kruid naar smlaak bij met peper en zout.
4. Breng de groentebouillon aan de kook. Blancheer de courgetterepen 2 minuten in de bouillon. Schep ze me een schuimspaan op keukenpapier en laat ze plat opdrogen.
5. Kook de lasagnevellen 8 minuten in dezelfde groentebouillon. Laat ze eveneens plat opdrogen op keukenpapier.
6. Schik de lasagnevellen, de courgetterepen en het fetamengsel in afwisselende lagen in een lichtjes ingevette ovenschaal. Begin met twee pastavellen, eindig met courgette. Lepel er een paar eetlepels warme groentebouillon bij. Zet vervolgens nog 5 minuten, afgedekt met aluminiumfolie, in de oven op 175°C. Serveer meteen
Nenne zegt: