Recept
« Terug naar recepten
Lasagne met Meesterlyck-ham, Pas de Bleu en spinazie
PT50M
Lasagne met Meesterlyck-ham, Pas de Bleu en spinazie
Een heerlijk lasagne met meesterlyck-ham, pas de bleu en spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne met Meesterlyck-ham, Pas de Bleu en spinazie te bereiden
Spoel de spinazieblaadjes en laat ze goed uitlekken.
Pers de knoflook en hak de sjalot fijn.
Verwarm 1/3 van de boter en stoof de sjalot en de knoflook kort. Voeg de spinazie toe en laat stoven. Kruid met zout en peper.
Voor de kaassaus: smelt de resterende boter in een pan en voeg de bloem toe, roer om en laat kort drogen. Voeg de melk toe en laat kort doorkoken. Daarna de room en de Pas de Bleu toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de plakjes Meesterlyck-ham in twee.
Vet een ovenschotel in met boter. Leg er afwisselend een laagje lasagnevel, spinazie, Meesterlyck-ham en kaassaus in. Herhaal minstens twee keer. Dek af met de resterende kaassaus en strooi er de gemalen kaas over.
Laat garen in de oven op 170°C gedurende 35 minuten.
Pers de knoflook en hak de sjalot fijn.
Verwarm 1/3 van de boter en stoof de sjalot en de knoflook kort. Voeg de spinazie toe en laat stoven. Kruid met zout en peper.
Voor de kaassaus: smelt de resterende boter in een pan en voeg de bloem toe, roer om en laat kort drogen. Voeg de melk toe en laat kort doorkoken. Daarna de room en de Pas de Bleu toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de plakjes Meesterlyck-ham in twee.
Vet een ovenschotel in met boter. Leg er afwisselend een laagje lasagnevel, spinazie, Meesterlyck-ham en kaassaus in. Herhaal minstens twee keer. Dek af met de resterende kaassaus en strooi er de gemalen kaas over.
Laat garen in de oven op 170°C gedurende 35 minuten.