Recept
« Terug naar recepten
Lasagne met spinazie
PT70M
Lasagne met spinazie
Een heerlijk lasagne met spinazie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne met spinazie te bereiden
Laat de bladspinazie ontdooien en uitlekken, knijp hem lichtjes uit en snijd in brede repen. Laat de lasagneblaadjes ca. 10 min. weken in overvloedig koud water (leg ze één voor één in water, anders kleven ze aan elkaar).
Stoof ui en knoflook in boter, voeg de spinazie erbij en laat 3 min. stoven. Laat voor de kaassaus de kwark met de slagroom smelten in een steelpan en kruid met zout, peper en nootmuskaat.
Leg de lasagneblaadjes, kaassaus en bladspinazie afwisselend in laagjes in een beboterde vuurvaste schaal. Eindig met kaassaus. Verdeel de geraspte emmentaler eroverheen. Bak ca. 45 min. in de oven op 180°C.
Stoof ui en knoflook in boter, voeg de spinazie erbij en laat 3 min. stoven. Laat voor de kaassaus de kwark met de slagroom smelten in een steelpan en kruid met zout, peper en nootmuskaat.
Leg de lasagneblaadjes, kaassaus en bladspinazie afwisselend in laagjes in een beboterde vuurvaste schaal. Eindig met kaassaus. Verdeel de geraspte emmentaler eroverheen. Bak ca. 45 min. in de oven op 180°C.