Recept
« Terug naar recepten
Lasagne met vis
PT30M
Lasagne met vis
Een heerlijk lasagne met vis recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerwin de Wilde
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3-4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Gerwin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne met vis te bereiden
1- Kook de lasagnevellen in ruim kokend water met 1 eetlepel olijfolie 3 minuten. Schep ze uit de pan, dompel ze even in koud water en leg ze naast elkaar op een schone theedoek.
2- Breng 1 liter water met in plakken gesneden citroen en het visbouillontablet aan de kook. Voeg de kabeljauw toe en laat deze in 3 minuten tegen de kook aan gaar worden. Schep de vis uit de pan. Giet de tonijn af.
3- Kruis de tomaten in en leg ze 1 minuut in kokend water. Ontvel ze en snijd ze in stukken. Smoor de tomaten 10 minuten in de boter met de witte wijn. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Roer pesto, kookroom, stukjes kabeljauw, tonijn en garnalen voorzichtig door het tomatenmengsel.
4- Vet de ovenschaal in. Beleg de bodem met 3 lasagne vellen. Bestrijk deze met 1\5 deel van de creme fraiche en peper en zout en 1\4 deel van het vismengsel. Herhaal dit 3 keer en eindig met creme fraiche. Strooi de kaas erover en zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven. Lekker met een groene salade.
2- Breng 1 liter water met in plakken gesneden citroen en het visbouillontablet aan de kook. Voeg de kabeljauw toe en laat deze in 3 minuten tegen de kook aan gaar worden. Schep de vis uit de pan. Giet de tonijn af.
3- Kruis de tomaten in en leg ze 1 minuut in kokend water. Ontvel ze en snijd ze in stukken. Smoor de tomaten 10 minuten in de boter met de witte wijn. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Roer pesto, kookroom, stukjes kabeljauw, tonijn en garnalen voorzichtig door het tomatenmengsel.
4- Vet de ovenschaal in. Beleg de bodem met 3 lasagne vellen. Bestrijk deze met 1\5 deel van de creme fraiche en peper en zout en 1\4 deel van het vismengsel. Herhaal dit 3 keer en eindig met creme fraiche. Strooi de kaas erover en zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven. Lekker met een groene salade.