Recept
« Terug naar recepten
Lasagne van boerderij lamsnek
PT30M
Lasagne van boerderij lamsnek
Serveer tip: Haal de gare lamsnekjes uit de jus en leg ze op de borden. Leg over elk lamsnekje een pastavel. Leg hier 2 bospeentjes bij. Schep wat stoofvocht van de bospeentjes erbij. Giet de lamsjus over het geheel.
Recept van:
Fairfood
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
www.fairflavours.org
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne van boerderij lamsnek te bereiden
Dit is een recept van Topchef Peter Postma voor de Fair Flavours campagne van Fairfood, bekijk zijn video op www.fairflavours.org.
Lamsnekjes
24 uur van te voren: Meng 0,5 liter water met 30 gram zout. Laat het zout goed oplossen en leg de lamsnekjes erin. Dek af en zet dit in de koelkast. Haal de lamsnekjes uit het pekelwater, dep ze goed droog. Bak ze goudgeel in de olijfolie. Giet de lamsjus, knoflook en de rozemarijn erbij. Laat het geheel 5 uren langzaam garen.
Pastavellen
Rol de pasta, met behulp van de pastamachine, op de op 1 na dunste stand uit. Steek ze met een ronde steker van ongeveer 8 cm doorsnee uit. Kook ze 1 minuut in ruim kokend water met een snufje zout.
Bospeentjes
Schil de bospeentjes zorgvuldig tot gelijke dikte en snijd ze op gelijke lengte, houd het loof er aan op ongeveer 2 centimeter lengte. Doe ze samen met 2 deciliter water, 10 gram kristalsuiker en 1 eetlepel boter in een passende pan. Breng het geheel aan de kook. Zorg ervoor dat al het water verdampt is, als alle bospeentjes gaar zijn. Voeg de gehakte dragon en de verjus toe en breng op smaak met zout en versgemalen witte peper.
Bereiding a la minute
Haal de gare lamsnekjes uit de jus en leg ze op de borden. Leg over elk lamsnekje een pastavel. Leg hier 2 bospeentjes bij. Schep wat stoofvocht van de bospeentjes erbij. Giet de lamsjus over het geheel.
Lamsnekjes
24 uur van te voren: Meng 0,5 liter water met 30 gram zout. Laat het zout goed oplossen en leg de lamsnekjes erin. Dek af en zet dit in de koelkast. Haal de lamsnekjes uit het pekelwater, dep ze goed droog. Bak ze goudgeel in de olijfolie. Giet de lamsjus, knoflook en de rozemarijn erbij. Laat het geheel 5 uren langzaam garen.
Pastavellen
Rol de pasta, met behulp van de pastamachine, op de op 1 na dunste stand uit. Steek ze met een ronde steker van ongeveer 8 cm doorsnee uit. Kook ze 1 minuut in ruim kokend water met een snufje zout.
Bospeentjes
Schil de bospeentjes zorgvuldig tot gelijke dikte en snijd ze op gelijke lengte, houd het loof er aan op ongeveer 2 centimeter lengte. Doe ze samen met 2 deciliter water, 10 gram kristalsuiker en 1 eetlepel boter in een passende pan. Breng het geheel aan de kook. Zorg ervoor dat al het water verdampt is, als alle bospeentjes gaar zijn. Voeg de gehakte dragon en de verjus toe en breng op smaak met zout en versgemalen witte peper.
Bereiding a la minute
Haal de gare lamsnekjes uit de jus en leg ze op de borden. Leg over elk lamsnekje een pastavel. Leg hier 2 bospeentjes bij. Schep wat stoofvocht van de bospeentjes erbij. Giet de lamsjus over het geheel.