KookJij

Lasagne van haas

Een heerlijk lasagne van haas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Wild
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagne van haas te bereiden

Braad de stukken haas rondom aan in hete olijfolie en boter.
Voeg het bouquet toe, samen met de knoflook en de rozemarijn.
Blus af met de wijn en met zoveel water dat de haas net onder staat.
Stoof de haas in ca 30 min. met het deksel op de pan gaar.
Schep de haas uit de pan en haal het vlees van de botten.
Zeef het braadvocht, voeg de tomaat toe en kook alles in tot een heel dikke saus.
Voeg het vlees van de haas toe en zonodig nog zout en peper.
Doe alles over in een keukenmachine en maal dit tot een dikke ragout ontstaat.
Verwarm de oven voor op 150 graden C.
Bouw de lasagne op uit laagjes lasagnevellen en ragout van haas, met bovenop een laagje béchamelsaus.
bak de lasagne 20 min. in de oven.
Verdeel de lasagne in vier porties

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst