Recept
« Terug naar recepten
Lasagne van kip in roomsaus met groene groenten
PT90M
Lasagne van kip in roomsaus met groene groenten
Een heerlijk lasagne van kip in roomsaus met groene groenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne van kip in roomsaus met groene groenten te bereiden
Kook de kip in 1 uur in de bouillon gaar. Haal de kip uit het vocht en laat hem afkoelen. Bewaar het vocht. Pluk het vlees van de bouten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit deze in de boter. Voeg de bloem toe en roer goed door tot alle klontjes zijn verdwenen. Blus af met 7 deciliter van de kippenbouillon en roer er met een garde 2 deciliter room door. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen en voeg dan de kip toe. Beboter een ovenschaal. Schep er een dun laagje saus in, leg er een laag lasagnebladen op en herhaal tot de saus op is. Eindig met een laagje saus. Plaats het geheel 30 minuten in de oven. Breng als de lasagne klaar is een ruime pan water aan de kook. Kook de groenten 1 minuut, giet ze af en meng ze met de overgebleven room en de pesto. Schep wat groenten met saus midden op een ruim bord. Leg er een stuk lasagne op.