Recept
« Terug naar recepten
lasagne van rode kool
PT75M
lasagne van rode kool
Een heerlijk lasagne van rode kool recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marianne Stam
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe lasagne van rode kool te bereiden
bak de sjalotjes 5-8 min in de olie
Voeg de kool toe en bak deze ca 10 minuten mee. schenk de bouillon erbij en stoof de kool 15-20 min tot het zacht is, laat daarbij alle vocht verdampen.
Bak intussen in een andere pan het gehakt rul in 1 el olie. Meng het gehakt met het rodekoolmengsel, de selderij en de noten en breng op smaak met zout en peper.
Leg een laag lasagnevellen in een diepe ovenschaal van ca 20*20 cm en schep hierop een laag van het rodekoolmengsel.
Strooi er wat gorgonzola over. Leg hierop weer een laag lasagnevellen met het rodekoolmengsel en wat gorgonzola. Bouw de lasagne zo op met 2-3 lagen, eindig met de laag lasagnevellen.
Verwarm de boter en roer de bloem erdoor, laat het mengsel 2 min op een zacht vuur staan. Voeg dan de melk toe en roer goed tot een gladde saus ontstaat. Laat de saus circa 5 minuten koken. Voeg dan 75 gr jong belegen kaas en los deze op in de saus, breng op smaak met peper en zout. Schenk de kaassaus over de lasagne, strooi de rest van de jong belegen kaas erover en bak de lasagne in 30-40 min in een voorverwarmde oven op 190 C.
Voeg de kool toe en bak deze ca 10 minuten mee. schenk de bouillon erbij en stoof de kool 15-20 min tot het zacht is, laat daarbij alle vocht verdampen.
Bak intussen in een andere pan het gehakt rul in 1 el olie. Meng het gehakt met het rodekoolmengsel, de selderij en de noten en breng op smaak met zout en peper.
Leg een laag lasagnevellen in een diepe ovenschaal van ca 20*20 cm en schep hierop een laag van het rodekoolmengsel.
Strooi er wat gorgonzola over. Leg hierop weer een laag lasagnevellen met het rodekoolmengsel en wat gorgonzola. Bouw de lasagne zo op met 2-3 lagen, eindig met de laag lasagnevellen.
Verwarm de boter en roer de bloem erdoor, laat het mengsel 2 min op een zacht vuur staan. Voeg dan de melk toe en roer goed tot een gladde saus ontstaat. Laat de saus circa 5 minuten koken. Voeg dan 75 gr jong belegen kaas en los deze op in de saus, breng op smaak met peper en zout. Schenk de kaassaus over de lasagne, strooi de rest van de jong belegen kaas erover en bak de lasagne in 30-40 min in een voorverwarmde oven op 190 C.
bafke zegt:
Misschien ipv gorgonzola(ik ben daar geen liefhebber van)een jong belegen geraspte kaas gebruiken.Want op zich kijt me het wel lekkr om kaas erdoor te doen.Ik ga dit uitproberen.
Groetjes Els(bafke;))