KookJij

Lasange

Een heerlijk lasange recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4-5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: een oom
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasange te bereiden

De ui in kleine stukjes snijden en fruiten in de hete olie (tot de uit glazig word). Voeg hieraan de gehakt toe en bak deze rul.
Voeg daarna de tomatenpuree en gezeefde tomaten hieraan toe samen met de koffieroom, 0,8liter water en de kruiden.
Laat dit onder af en toe roeren ongeveer 30 min. pruttelen.
Haal de pan van het vuur en haal er de laurierblaadjes uit.
Doe in de ingevette lasagneschaal een laagje saus.
Leg hierop een laag lasagnebladen, een laagje saus, ham in stukjes gescheurt en plakjes kaas. herhaal dit tot de saus bijna op is zodat je de laatste laag kunt eindigen met alleen saus.
Hierop kun je evt. wat geraspte kaas doen of bechamelsaus.
Zet de schaal een half uurtje in de oven en smullen maar.

Mijn kookverhaal (Mandy Oldenhof)

Ik heb dit recept van een (ex)oom van mij die uit Italie komt en een Italiaans restaurant heeft gehad hier in Nederland.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tif

tif zegt:
Ik zal het ook maar proberen,
krijg al honger en watertanden.
sandra treurniet

sandra treurniet zegt:
ik ga dit uitproberen
wanneer komen jullie eten ??
Jacqueline

Jacqueline zegt:
Lijkt me echt lekker ik ga het dit weekend maken