Recept
« Terug naar recepten
Lasange
PT90M
Lasange
Een heerlijk lasange recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Mandy Oldenhof
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4-5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
een oom
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasange te bereiden
De ui in kleine stukjes snijden en fruiten in de hete olie (tot de uit glazig word). Voeg hieraan de gehakt toe en bak deze rul.
Voeg daarna de tomatenpuree en gezeefde tomaten hieraan toe samen met de koffieroom, 0,8liter water en de kruiden.
Laat dit onder af en toe roeren ongeveer 30 min. pruttelen.
Haal de pan van het vuur en haal er de laurierblaadjes uit.
Doe in de ingevette lasagneschaal een laagje saus.
Leg hierop een laag lasagnebladen, een laagje saus, ham in stukjes gescheurt en plakjes kaas. herhaal dit tot de saus bijna op is zodat je de laatste laag kunt eindigen met alleen saus.
Hierop kun je evt. wat geraspte kaas doen of bechamelsaus.
Zet de schaal een half uurtje in de oven en smullen maar.
Voeg daarna de tomatenpuree en gezeefde tomaten hieraan toe samen met de koffieroom, 0,8liter water en de kruiden.
Laat dit onder af en toe roeren ongeveer 30 min. pruttelen.
Haal de pan van het vuur en haal er de laurierblaadjes uit.
Doe in de ingevette lasagneschaal een laagje saus.
Leg hierop een laag lasagnebladen, een laagje saus, ham in stukjes gescheurt en plakjes kaas. herhaal dit tot de saus bijna op is zodat je de laatste laag kunt eindigen met alleen saus.
Hierop kun je evt. wat geraspte kaas doen of bechamelsaus.
Zet de schaal een half uurtje in de oven en smullen maar.
Mijn kookverhaal (Mandy Oldenhof)
Ik heb dit recept van een (ex)oom van mij die uit Italie komt en een Italiaans restaurant heeft gehad hier in Nederland.
tif zegt:
krijg al honger en watertanden.