Recept
« Terug naar recepten
Lauwwarme asperges met scampi (zie opm)
PT45M
Lauwwarme asperges met scampi (zie opm)
Een heerlijk lauwwarme asperges met scampi (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwwarme asperges met scampi (zie opm) te bereiden
Kook de groene asperges beetgaar. Haal de asperges vervolgens uit het vocht en zet ze in een kom weg. Het aspergevocht is niet meer nodig.
Steek de scampi's aan een satéprikker. Bak de scampistaarten in een steek roomboter en 1,5 fijngehakt teentje knoflook totdat ze mooi roze zijn. Maak op smaak met wat peper en zout en blus af met het sap van één citroen. Bak ze niet te lang anders worden ze taai! Haal ze uit de pan en hou ze warm.
Bak de overige 1,5 fijngehakt teentje knoflook, de kerriepoeder even aan en voeg een deel van de roomboter toe. Maak op smaak met wat peper en zout en blus af met de rest van het citroensap en de witte wijn. Je hebt nu een botersaus.
Leg de plakken Parmaham op een hete bakplaat en bak deze krokant in de oven.
Hak intussen de peterselie en de bieslook fijn.
(later) Roerbak de voorgekookte asperges in een beetje roomboter en maak op smaak met peper en zout. Bak de satéprikkers met scampi's kort aan en verwarm de botersaus.
Steek de scampi's aan een satéprikker. Bak de scampistaarten in een steek roomboter en 1,5 fijngehakt teentje knoflook totdat ze mooi roze zijn. Maak op smaak met wat peper en zout en blus af met het sap van één citroen. Bak ze niet te lang anders worden ze taai! Haal ze uit de pan en hou ze warm.
Bak de overige 1,5 fijngehakt teentje knoflook, de kerriepoeder even aan en voeg een deel van de roomboter toe. Maak op smaak met wat peper en zout en blus af met de rest van het citroensap en de witte wijn. Je hebt nu een botersaus.
Leg de plakken Parmaham op een hete bakplaat en bak deze krokant in de oven.
Hak intussen de peterselie en de bieslook fijn.
(later) Roerbak de voorgekookte asperges in een beetje roomboter en maak op smaak met peper en zout. Bak de satéprikkers met scampi's kort aan en verwarm de botersaus.