Recept
« Terug naar recepten
Lauwwarme bruine bonensalade
PT15M
Lauwwarme bruine bonensalade
Een heerlijk lauwwarme bruine bonensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen creatie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwwarme bruine bonensalade te bereiden
Verwarm de bruine bonen in een pan, maar laat ze niet koken.
Giet de bonen dan af en laat ze goed uitlekken en doe ze dan in een grote kom.
Snijdt de ui in ringen
Snijdt de champignons en de augurken brunoise.
Snijdt de kaas in kleine blokjes van ongeveer 1x1 cm.
Bak de champignons even snel aan in een koekenpan met wat boter en laat deze daarna goed uitlekken.
Doe nu de ui, champignons, de kaas, augurken en de zilveruitjes bij de bonen en meng dit voorzichtig door elkaar.
Voeg een klein scheutje azijn toe en wat suiker en een flinke schep mayonaise.
Meng dit weer door elkaar en serveer de salade dan lauwwarm op een schaal.
Giet de bonen dan af en laat ze goed uitlekken en doe ze dan in een grote kom.
Snijdt de ui in ringen
Snijdt de champignons en de augurken brunoise.
Snijdt de kaas in kleine blokjes van ongeveer 1x1 cm.
Bak de champignons even snel aan in een koekenpan met wat boter en laat deze daarna goed uitlekken.
Doe nu de ui, champignons, de kaas, augurken en de zilveruitjes bij de bonen en meng dit voorzichtig door elkaar.
Voeg een klein scheutje azijn toe en wat suiker en een flinke schep mayonaise.
Meng dit weer door elkaar en serveer de salade dan lauwwarm op een schaal.