Recept
« Terug naar recepten
Lauwwarme druiven'taart'
PT60M
Lauwwarme druiven'taart'
Een heerlijk lauwwarme druiven'taart' recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
het parool
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwwarme druiven'taart' te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem. Klop in een kom eieren en suiker dooreen en voeg hier de gezeefde bloem aan toe. Blijf kloppen en schenk ondertussen de melk in een dunne straal hierbij. Stop met kloppen wanneer een glad beslag is verkregen.
Vet een ronde taart- of quichevorm of andere ovenschaal in met boter. (Geen springvorm omdat het beslag hier tijdens het bakken uit kan druppelen).
Was de druiven zorgvuldig, neem ze van de tros en droog ze met keukenpapier. Verdeel de druiven gelijkmatig over het beslag en schuif de vorm in de oven.
Tijdens het plaatsen in de oven schuiven de druiven mogelijk een beetje; rangschik ze daarom wanneer ze op het rooster staan met een vork nog even bij.
Bak in ongeveer 35 tot 40 minuten stevig en licht goudkleurig. Neem uit de oven en laat uitdampen. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker en serveer lauwwarm of koud.
Vet een ronde taart- of quichevorm of andere ovenschaal in met boter. (Geen springvorm omdat het beslag hier tijdens het bakken uit kan druppelen).
Was de druiven zorgvuldig, neem ze van de tros en droog ze met keukenpapier. Verdeel de druiven gelijkmatig over het beslag en schuif de vorm in de oven.
Tijdens het plaatsen in de oven schuiven de druiven mogelijk een beetje; rangschik ze daarom wanneer ze op het rooster staan met een vork nog even bij.
Bak in ongeveer 35 tot 40 minuten stevig en licht goudkleurig. Neem uit de oven en laat uitdampen. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker en serveer lauwwarm of koud.