Recept
« Terug naar recepten
lauwwarme herstsalade
PT50M
lauwwarme herstsalade
Een heerlijk lauwwarme herstsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe lauwwarme herstsalade te bereiden
Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de pompoen en halveer deze. Verwijder de zaden en draden en snijd het vruchtvlees in nette blokjes. Snijd de paddenstoelen in stukken. Was de sla.
Maak een dressing van de azijn, honing, olijfolie, 1 teentje geperste knoflook en zout.
Bereiding
Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en meng ze met de helft van de dressing. Doe er de blaadjes van twee takjes tijm bij en nog wat peper en zout. Schuif in de oven en rooster ongeveer ca 20 minuten tot de blokjes zacht zijn en beginnen te kleuren.
Doe de noten ook in een ovenschaal en doe er de andere helft van de dressing bij. Schuif deze ook in de oven en rooster de noten ca 10 minuten, tot ze beginnen te karamelliseren.
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen met een teentje knoflook, zout en peper.
Schik de bladeren van de verschillende soorten sla op de borden. Verdeel hierover de paddenstoelen, noten en de pompoen. Schaaf er als laatste de Parmezaanse kaas overheen.
Maak een dressing van de azijn, honing, olijfolie, 1 teentje geperste knoflook en zout.
Bereiding
Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en meng ze met de helft van de dressing. Doe er de blaadjes van twee takjes tijm bij en nog wat peper en zout. Schuif in de oven en rooster ongeveer ca 20 minuten tot de blokjes zacht zijn en beginnen te kleuren.
Doe de noten ook in een ovenschaal en doe er de andere helft van de dressing bij. Schuif deze ook in de oven en rooster de noten ca 10 minuten, tot ze beginnen te karamelliseren.
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen met een teentje knoflook, zout en peper.
Schik de bladeren van de verschillende soorten sla op de borden. Verdeel hierover de paddenstoelen, noten en de pompoen. Schaaf er als laatste de Parmezaanse kaas overheen.