Recept
« Terug naar recepten
Lauwwarme rode koolsalade met gerookte eendenborst
PT30M
Lauwwarme rode koolsalade met gerookte eendenborst
Lauwwarme rode koolsalade met gerookte eendenborst
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
307 kCal energie
10 Gram eiwit
20 Gram vet
20 Gram koolhydraten
10 Gram eiwit
20 Gram vet
20 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Plus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwwarme rode koolsalade met gerookte eendenborst te bereiden
- Laat de eendenborstfilet op kamertemperatuur komen.
- Snijd de rode kool in zo dun mogelijke reepjes.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de kool op hoog vuur 2 min. verdeel de kool over een schaal.
- Halveer de blaadjes van de stronkjes roodlof in de lengte.
- Snijd de gepelde mandarijnen in plakjes en verdeel met de roodlof over de kool.
- Klop een vinaigrette van de olijfolie extra vergine, eetlepel azijn en ahornsiroop.
- Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
- Verdeel de vinaigrette met 4 eetlepels gedroogde cranberries en de eendenborst over de salade.
- Wijntip: Masion castel Medoc