KookJij

Lauwwarme zuurkoolsalade

Een heerlijk lauwwarme zuurkoolsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lauwwarme zuurkoolsalade te bereiden

Laat de zuurkool uitlekken en maak goed los. Laat de ananasblokjes uitlekken en bewaar 4 eetlepels van het sap. Snijd de geschilde peer eerst in kwarten en daarna in partjes en bedruppel ze met het citroensap. Verhit de olie in de koekenpan en bak de spekjes omscheppend tot ze knapperig zijn. Laat de noten kort meebakken. Schep ze uit de pan. Roer de kerrie en het ananassap door het achtergebleven vet in de pan. Schep er de zuurkool en de ananas door. Laat kort doorwarmen en breng zonodig verder op smaak met zout en/of peper.
Afwerken:
Verdeel de rode sla over de bordjes. Schep er de warme zuurkoolsalade op en verdeel er de plakjes peer, het spek, de noten en de zwarte olijven over. Lekker met warm stokbrood of ciabatta.
Variatie:
Vervang de walnoten desgewenst door geroosterde cashewnoten.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst