Recept
« Terug naar recepten
Lemon Prawns
PT20M
Lemon Prawns
Een heerlijk lemon prawns recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
kennis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lemon Prawns te bereiden
Rasp de schil van de citroenen en pers het sap eruit. Zorg ervoor dat bij het raspen van de schil zoveel mogelijk alleen het gele velletje wordt geraspt en niet het witte gedeelte, dat is namelijk erg bitter. Meng het citroensap (bewaar wel nog 2 eetlepels van het sap) met de kleingesneden koriander en de citroenrasp. Roer er de olijfolie door en laat de garnalen een uur marineren. Haal het teentje knoflook door de pers en meng met het achtergehouden citroensap, mosterd, nog wat olie en het zout, de peper en de suiker. Dit is de vinaigrette. Bak de garnalen nu 2 minuten zodat ze mooi roze van kleur zijn en serveer ze met de vinaigrette.