Recept
« Terug naar recepten
Leng in de wok met spruiten, peulvruchten, tomaat en soja
PT25M
Leng in de wok met spruiten, peulvruchten, tomaat en soja
Een heerlijk leng in de wok met spruiten, peulvruchten, tomaat en soja recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Leng in de wok met spruiten, peulvruchten, tomaat en soja te bereiden
Snijd de lengfilet in grote dobbelstenen. Pel de tomaat en de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de spruitjes in vier stukjes.
Verhit de olijfolie in de wok en laat er de leng zeer kort goudbruin in bakken. Voeg de spruiten, de paprika, de peulvruchten en de tomaat toe. Kruid met peper en zout en roer alles op een hevig vuur een 2-tal minuten.
Giet de soja, de room, de pijnboompittenolie en de bouillon er bij en laat een 3-tal minuten sudderen. Let erop dat alles zijn vaste vorm behoud, door alles op een hoog vuur te houden, zodat niets kapot gaart.
Schik alles in het bord en garneer met het citroengras. Bestrooi met een weinig sesamzaad en de pijnboompitten.
Verhit de olijfolie in de wok en laat er de leng zeer kort goudbruin in bakken. Voeg de spruiten, de paprika, de peulvruchten en de tomaat toe. Kruid met peper en zout en roer alles op een hevig vuur een 2-tal minuten.
Giet de soja, de room, de pijnboompittenolie en de bouillon er bij en laat een 3-tal minuten sudderen. Let erop dat alles zijn vaste vorm behoud, door alles op een hoog vuur te houden, zodat niets kapot gaart.
Schik alles in het bord en garneer met het citroengras. Bestrooi met een weinig sesamzaad en de pijnboompitten.