Recept
« Terug naar recepten
Lenterisotto met groene asperges
PT20M
Lenterisotto met groene asperges
Een heerlijk lenterisotto met groene asperges recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dorien Gertzen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lenterisotto met groene asperges te bereiden
Snijd de onderkant van de asperges af en snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm.
Houd de punten apart.
Kook de aspergestukjes (zonder de punten) in 8 minuten gaar.
Verwarm in een grote pan de margarine.
Pers de knoflook erbij.
Pel en snipper de sjalot en voeg het in de pan.
Voeg na 5 minuten de risotto rijst en de aspergepunten toe.
Roer alles goed door.
Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn volledig opnemen.
Dan beetje bij beetje steeds wat bouillon toevoegen, onder voortdurend roeren.
Wacht met toevoegen tot de vorige hoeveelheid bouillon is opgenomen.
De aspergestukjes toevoegen.
Op smaak brengen met zout en verse peper.
Meng tenslotte de Parmezaanse kaas door de risotto en serveer het gloeiend heet.
Houd de punten apart.
Kook de aspergestukjes (zonder de punten) in 8 minuten gaar.
Verwarm in een grote pan de margarine.
Pers de knoflook erbij.
Pel en snipper de sjalot en voeg het in de pan.
Voeg na 5 minuten de risotto rijst en de aspergepunten toe.
Roer alles goed door.
Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn volledig opnemen.
Dan beetje bij beetje steeds wat bouillon toevoegen, onder voortdurend roeren.
Wacht met toevoegen tot de vorige hoeveelheid bouillon is opgenomen.
De aspergestukjes toevoegen.
Op smaak brengen met zout en verse peper.
Meng tenslotte de Parmezaanse kaas door de risotto en serveer het gloeiend heet.