KookJij

Lenterisotto met groene asperges

Een heerlijk lenterisotto met groene asperges recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lenterisotto met groene asperges te bereiden

Snijd de onderkant van de asperges af en snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm.
Houd de punten apart.
Kook de aspergestukjes (zonder de punten) in 8 minuten gaar.
Verwarm in een grote pan de margarine.
Pers de knoflook erbij.
Pel en snipper de sjalot en voeg het in de pan.
Voeg na 5 minuten de risotto rijst en de aspergepunten toe.
Roer alles goed door.
Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn volledig opnemen.
Dan beetje bij beetje steeds wat bouillon toevoegen, onder voortdurend roeren.
Wacht met toevoegen tot de vorige hoeveelheid bouillon is opgenomen.
De aspergestukjes toevoegen.
Op smaak brengen met zout en verse peper.
Meng tenslotte de Parmezaanse kaas door de risotto en serveer het gloeiend heet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst