Recept
« Terug naar recepten
Lenterolletjes
PT40M
Lenterolletjes
Een heerlijk lenterolletjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bart van Oevelen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lenterolletjes te bereiden
Bereiding:
Maak de marinade en voeg de tofublokjes toe, laat minstens 30 minuten marineren. Maak de groenten schoon en/of was ze en snijd de komkommer, shiitake en radijsjes in plakjes of reepjes. Haal van de krop ijsbergsla voorzichtig, hele bladen af. Laat de munt, koriander en radijsblaadjes heel.
Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de tofublokjes in enkele minuten bruin en laat afkoelen.
Meng alle ingrediënten voor de dipsaus onder elkaar.
Neem een geweekt rijstvel en verdeel hierover een blaadje sla, de overige groenten en de afgekoelde tofu en rol het geheel op.
Serveer de lenterollen met de dipsaus.
I.p.v. tofu kan je ook kipfilet nemen
Maak de marinade en voeg de tofublokjes toe, laat minstens 30 minuten marineren. Maak de groenten schoon en/of was ze en snijd de komkommer, shiitake en radijsjes in plakjes of reepjes. Haal van de krop ijsbergsla voorzichtig, hele bladen af. Laat de munt, koriander en radijsblaadjes heel.
Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de tofublokjes in enkele minuten bruin en laat afkoelen.
Meng alle ingrediënten voor de dipsaus onder elkaar.
Neem een geweekt rijstvel en verdeel hierover een blaadje sla, de overige groenten en de afgekoelde tofu en rol het geheel op.
Serveer de lenterollen met de dipsaus.
I.p.v. tofu kan je ook kipfilet nemen
cis.vermeire zegt: