Recept
« Terug naar recepten
Lentesalade met kip, gamba en truffelmayonaise
PT30M
Lentesalade met kip, gamba en truffelmayonaise
Een heerlijk lentesalade met kip, gamba en truffelmayonaise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lentesalade met kip, gamba en truffelmayonaise te bereiden
Was de sla en laat goed uitlekken.
Maak aan met peper, zout en olijfolie.
Maak de gamba's goed schoon en verwijder het darmkanaal.
Snij ze in de lengte half door met een scherp mes, bestrooi met zout en peper en schroei ze kort dicht in een hete pan met een beetje olijfolie.
Bewaar de gamba in folie op een warme plaats bij het fornuis.
Snijd de kipfilets in dikke plakken, bestrooi met peper, zout en gril ze in de grilpan.
Maak de truffelmayonaise door de truffelolie en de truffelpasta door de mayonaise te roeren.
Dresseer de sla op het bord en leg de lauwwarme kipfilets erbovenop.
Leg de lauwwarme gamba eromheen.
Als laatste druppelgewijs garneren met de truffelmayonaise.
Maak aan met peper, zout en olijfolie.
Maak de gamba's goed schoon en verwijder het darmkanaal.
Snij ze in de lengte half door met een scherp mes, bestrooi met zout en peper en schroei ze kort dicht in een hete pan met een beetje olijfolie.
Bewaar de gamba in folie op een warme plaats bij het fornuis.
Snijd de kipfilets in dikke plakken, bestrooi met peper, zout en gril ze in de grilpan.
Maak de truffelmayonaise door de truffelolie en de truffelpasta door de mayonaise te roeren.
Dresseer de sla op het bord en leg de lauwwarme kipfilets erbovenop.
Leg de lauwwarme gamba eromheen.
Als laatste druppelgewijs garneren met de truffelmayonaise.
Petra zegt: