Recept
« Terug naar recepten
Lenteslaatje met komkommer en witte selder
PT10M
Lenteslaatje met komkommer en witte selder
Een heerlijk lenteslaatje met komkommer en witte selder recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
96 kCal energie
3,9 Gram eiwit
1,9 Gram vet
13,7 Gram koolhydraten
3,9 Gram eiwit
1,9 Gram vet
13,7 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lenteslaatje met komkommer en witte selder te bereiden
- Verwijder de draadjes van de selderstelen en snij in kleine blokjes.
- Snij de komkommers in blokjes van 1/2 cm en bestrooi met 1/2 koffiel. zout. Laat 2 u uitlekken zodat ze een maximum aan vocht afgeven. Druk nog wat vocht uit de komkommers met een vork.
- Snipper het knoflook en het bieslook fijn.
1. Meng de blokjes witte selder en komkommer in een slakom.
2. Voeg de yoghurt, de honing, het limoensap, het knoflook en het bieslook toe. Kruid met peper en zout en meng goed
Dien onmiddellijk op met bv. gegrild vlees of een stuk gegrilde tonijn.
- Snij de komkommers in blokjes van 1/2 cm en bestrooi met 1/2 koffiel. zout. Laat 2 u uitlekken zodat ze een maximum aan vocht afgeven. Druk nog wat vocht uit de komkommers met een vork.
- Snipper het knoflook en het bieslook fijn.
1. Meng de blokjes witte selder en komkommer in een slakom.
2. Voeg de yoghurt, de honing, het limoensap, het knoflook en het bieslook toe. Kruid met peper en zout en meng goed
Dien onmiddellijk op met bv. gegrild vlees of een stuk gegrilde tonijn.