KookJij

Lentesoep

Een heerlijk lentesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lentesoep te bereiden

verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui 1 min..Voeg de aardappelblokjes,wortelplakjes en de tomaat toe en bak deze 2 min.mee.Verkruimel de bouillontablet boven de pan en schenk 1.5 liter water erbij en voeg de pastaschelpjes erbij.Breng de soep aan de kook en laat deze zachtjes 8 min.koken.Voeg de doperwten aan de soep toe en verwarm de soep nog 2 min..Knip de lente-uitjes boven de soep in smalle ringetjes en breng de soep op smaak met peper en zout.Verdeel de soep over 4 grote soepkommen of soepborden en bestrooi de soep met de geraspte kaas.

Lekker met plakjes stokbrood ingesmeerd met olijfolie en grilleerd in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

HENNY

HENNY zegt:
lambert de bruijn ik had een klein foutje met jou recept Lentesoep
door jou soep lekker te krijgen moet je er meer groente er bij voegen en met het kooken van de soep kruidenbuiltjes voor vleesbouillon er in hangen in de pan hier bij krijg je de smaak beter dan jou recept?
HENNY

HENNY zegt:
lambert de bruin jou recept voor de pasen ziet er lekker uit.