Recept
« Terug naar recepten
Lentesoep
PT30M
Lentesoep
Een heerlijk lentesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lentesoep te bereiden
verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui 1 min..Voeg de aardappelblokjes,wortelplakjes en de tomaat toe en bak deze 2 min.mee.Verkruimel de bouillontablet boven de pan en schenk 1.5 liter water erbij en voeg de pastaschelpjes erbij.Breng de soep aan de kook en laat deze zachtjes 8 min.koken.Voeg de doperwten aan de soep toe en verwarm de soep nog 2 min..Knip de lente-uitjes boven de soep in smalle ringetjes en breng de soep op smaak met peper en zout.Verdeel de soep over 4 grote soepkommen of soepborden en bestrooi de soep met de geraspte kaas.
Lekker met plakjes stokbrood ingesmeerd met olijfolie en grilleerd in de oven.
Lekker met plakjes stokbrood ingesmeerd met olijfolie en grilleerd in de oven.
HENNY zegt:
door jou soep lekker te krijgen moet je er meer groente er bij voegen en met het kooken van de soep kruidenbuiltjes voor vleesbouillon er in hangen in de pan hier bij krijg je de smaak beter dan jou recept?