Recept
« Terug naar recepten
leverpaté
PT150M
leverpaté
Een heerlijk leverpaté recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe leverpaté te bereiden
1. Bedek de bodem van een langwerpige ovenschaal met verse reepjes spek. Laat de lever twee keer malen bij de slager.
2. Meng de room en het paneermeel en laat indikken.
3. Hak de uien fijn en bak de stukjes in boter tot ze transparant zijn. Laat afkoelen.
4. Meng de lever en andere ingrediënten door elkaar en voeg op het laatst de losjes geklopte eieren toe. Roer goed.
5. Giet het mengsel in de ovenschaal, dek goed af met aluminiumfolie en verhit au bain-marie in de oven.
2. Meng de room en het paneermeel en laat indikken.
3. Hak de uien fijn en bak de stukjes in boter tot ze transparant zijn. Laat afkoelen.
4. Meng de lever en andere ingrediënten door elkaar en voeg op het laatst de losjes geklopte eieren toe. Roer goed.
5. Giet het mengsel in de ovenschaal, dek goed af met aluminiumfolie en verhit au bain-marie in de oven.
hns zegt:
Ik ken deze variant niet, maar meestal is het minimaal 2 uur.
Aubain marie wil zeggen in dit geval, in een bad van "kokend heet" water, dus de oven op 140 grd C is genoeg.
Ben jij zo'n 'pate man'?
vrnd grt Hans de Vos:):)