KookJij

leverpaté

Een heerlijk leverpaté recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe leverpaté te bereiden

1. Bedek de bodem van een langwerpige ovenschaal met verse reepjes spek. Laat de lever twee keer malen bij de slager.
2. Meng de room en het paneermeel en laat indikken.
3. Hak de uien fijn en bak de stukjes in boter tot ze transparant zijn. Laat afkoelen.
4. Meng de lever en andere ingrediënten door elkaar en voeg op het laatst de losjes geklopte eieren toe. Roer goed.
5. Giet het mengsel in de ovenschaal, dek goed af met aluminiumfolie en verhit au bain-marie in de oven.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
hi Jaak
Ik ken deze variant niet, maar meestal is het minimaal 2 uur.
Aubain marie wil zeggen in dit geval, in een bad van "kokend heet" water, dus de oven op 140 grd C is genoeg.
Ben jij zo'n 'pate man'?
vrnd grt Hans de Vos:):)
Descamps Jaak

Descamps Jaak zegt:
Hoelang in de oven en op hoeveel graden celsius