KookJij

Leverworst in het zuur

Een heerlijk leverworst in het zuur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Mijn vader
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Leverworst in het zuur te bereiden

Roer zoveel suiker door het nat, dat het zoet is.
Peper er bij doen.
Snij de worst aan plakjes van 1cm en doe ze in de pot en vul het verder aan met azijn.
Schud het voorzichtig door elkaar, zodat de azijn zich mengt met het nat.
Misschien nog wat suiker er bij, dus even proeven.
Zet het in de koelkast en dan begint het wachten.
Om het echt smakelijk te krijgen, laat ik het minstens 3 weken staan.

Mijn kookverhaal (Alie Arts)

Met veel dank aan mijn vader, die dit vroeger altijd voor mij maakte.
Nu nog steeds een succes met verjaardagen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Kirpenstein

Kirpenstein zegt:
Heerlijk voor in de kroeg
Trudy

Trudy zegt:
Dit ga ik zeker proberen. Klinkt echt lekker..