KookJij

Licht gebonden aspergessoep

Een heerlijk licht gebonden aspergessoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Licht gebonden aspergessoep te bereiden

Schil de asperges
kook ze af met zout, suiker en banda foelie
laat de asperges afkoelen
maak een roux van sjalotje, pepertje, boter en bloem en laat dit afkoelen
giet het kookvocht ( ca 1 liter) bij de roux en breng het geheel aan de kook
breng op smaak met peper en zout
snijd de ham in kleine blokjes
pocheer of kook de eieren
snijd de asperges in stukjes en voeg alle ingredienten toe aan de soep
sla de room op
snijd de bieslook en voeg deze op het laatste moment toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
R. Mertens:
De geklopte room doe je als een sliert door de soep als je hem serveert, je moet hem maar even opkloppen.
En de eieren kan je fijn prakken , maar je kan ze ook pocheren zoals in het recept staat.
Veel succes:);)
m.v.g. Bert Allers
R. Mertens

R. Mertens zegt:
wat doe ik met de geklopte room en de eieren.