Recept
« Terug naar recepten
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
PT180M
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
Deze groentesoep is licht gebonden doordat ik de bloemkool en broccoli
samen in een apart pannetje gekookt en gepureerd heb.
De soep is bij uitstek geschikt voor kinderen, ouderen en iedereen die wel
een vitamineboost kan gebruiken. Vaak blijkt dat mensen in de praktijk niet
de gewenste hoeveelheid groente per dag binnen krijgen. Deze soep is dan
een welkome aanvulling op dat tekort want wie veel groente eet wordt
minder snel ziek.
Je kunt er natuurlijk ook allerlei andere groenten in verwerken.
Denk aan knolselderij, tomaten, erwtjes, asperges, zoete aardappel,
pastinaak, paprika enz.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!! te bereiden
- Maak van ongeveer 2 liter water, de schenkel of soepvlees met mergpijpje, laurier, peperkorrels, tijm en kruidnagels een bouillon door de bouillon op een klein pitje tenminste 3 uur te laten trekken. Haal het vlees de botten en zoveel mogelijk de kruiden en specerijen eruit en snijd het vlees in kleine stukjes.
- Snij de broccoli en bloemkool in roosjes en kook ze in water ongeveer 15 tot 20 minuten of totdat ze gaar genoeg zijn om met de staafmixer te pureren.
- Voeg de fijngesneden wortel en bleekselderij toe en daarna de in ringetjes gesneden prei.
- Schep alles door elkaar en laat dit ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken.
- Voeg daarna het gepureerde broccoli/bloemkool mengsel toe.
- Doe de runderbouillonblokken erbij en maak eventueel op smaak met peper en zout.
- Voeg het fijngesneden vlees toe en verwarm het nog eventjes mee.