Recept
« Terug naar recepten
Licht gerookt Ardens varkenshaasje met hazelnootsaus
PT30M
Licht gerookt Ardens varkenshaasje met hazelnootsaus
Een heerlijk licht gerookt ardens varkenshaasje met hazelnootsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
market-carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Licht gerookt Ardens varkenshaasje met hazelnootsaus te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de hazelnoten op een ovenplaat bekleed met bakpapier en zet 8 min in de oven. Doe de noten in een schone keukendoek en wrijf om het vliesje te verwijderen. Doe de groentebouillon en de room in een pan en breng langzaam aan de kook. Mix de hazelnoten met de room en de bouillon. Breng op smaak met peper. Houd warm.
- Breng het varkenshaasje op smaak met peper en zout. Bestrooi met paprika en gemalen koriander.
- Doe de boter en de olie in een pan. Bruin het varkenshaasje aan alle kanten. Leg het takje tijm in de schotel en zet 25 min in de oven. Haal uit de oven. Verpak in aluminiumfolie en laat 10 min rusten.
- Dien het varkenshaasje op met de hazelnotensaus, pommes duchesse en graansalade.
Yannic zegt: