Recept
« Terug naar recepten
Licht pittige kruidenboter
PT20M
Licht pittige kruidenboter
Een heerlijk licht pittige kruidenboter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Licht pittige kruidenboter te bereiden
Voorbereiding:
Laat de roomboter heel zacht worden of verwarm deze even in de magnetron zodat je de ingrediënten er goed door heen kan mengen.
Bereidingswijze:
Mise en place: Knip de bieslook in hele kleine ringetjes (snijden kan ook, knippen is makkelijker). Snijd de peterselie heel fijn. Pers de knoflook fijn. Haal de zaadjes uit het rode pepertje en snijd deze zo fijn mogelijk.
- Voeg aan de boter alle bovenstaande ingrediënten toe. Proef tussendoor steeds een beetje zodat je kan bepalen of er nog wat meer in moet. Goed doorroeren. Voeg als laatste een snufje zeezout toe en knijp een halve citroen uit boven de boter. Nogmaals goed mengen en in de koelkast weer hard laten worden.
Laat de roomboter heel zacht worden of verwarm deze even in de magnetron zodat je de ingrediënten er goed door heen kan mengen.
Bereidingswijze:
Mise en place: Knip de bieslook in hele kleine ringetjes (snijden kan ook, knippen is makkelijker). Snijd de peterselie heel fijn. Pers de knoflook fijn. Haal de zaadjes uit het rode pepertje en snijd deze zo fijn mogelijk.
- Voeg aan de boter alle bovenstaande ingrediënten toe. Proef tussendoor steeds een beetje zodat je kan bepalen of er nog wat meer in moet. Goed doorroeren. Voeg als laatste een snufje zeezout toe en knijp een halve citroen uit boven de boter. Nogmaals goed mengen en in de koelkast weer hard laten worden.
apu zegt: